Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Ο σκιώδης του Υπουργού

Τις τελευταίες μέρες το όνομα του χουντικού και νυν παντοδύναμου στελέχους στη γραμματεία της ΝΔ όλο και προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας..
Δεν θα είχα ασχοληθεί καθόλου με τον εν λόγο κύριο αν το όνομά του δεν ήταν εμπλεκόμενο με τον ΟΛΠ, μια και η φιλοσοφία του παρόντος διαύλου επικοινωνίας ασχολείται κυρίως με θεματολογία που αφορά το Λιμάνι.
Σύμφωνα με το άρθρο ο συγκεκριμένος κύριος πέρασε να πάρει τον οβολό του και από το ΔΣ του ΟΛΠ.
(Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού HOTDOC, οι εξάμηνες αποδοχές 17.500 € "ως τεχνικός σύμβουλος" δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αν σκεφτεί κανείς ότι το ΔΣ συνέρχεται 1 φορά το μήνα).

Το θέμα μας όμως είναι άλλο στην προκειμένη περίπτωση.
Το να μπορέσεις να εισάγεις μια εταιρία που δεν πληρεί τα κριτήρια και τελικά να μειοδοτεί στο διαγωνισμό, μετά από εισήγηση κυβερνητικού παράγοντα χρήζει περαιτέρω έρευνας. Και αυτό διότι εκείνη την εποχή ο ΟΛΠ ήταν στο μάξιμουμ των αποδόσεων και χρειαζόταν άμεσα τεχνικά υποστηρικτικά μέσα προκειμένου να αντεπεξέλθει στην πρόκληση εξυπηρέτησης λιμενικών εργασιών ανεβάζοντας τον πήχη της άμεσης εξυπηρέτησης πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.
Ανασκαλίζοντας τις αναμνήσεις από το παρελθόν θυμήθηκα ότι λίγο πριν το ξεκίνημα της παραχώρησης, και ενώ όλοι οι εργαζόμενοι χειριστές ήταν κάθετα αντίθετοι με της συγκεκριμένης εταιρίας γερανογέφυρες, ξαφνικά και πάλι η ίδια κατασκευάστρια εταιρία βρέθηκε στο προσκήνιο με την κατασκευή και άλλων γερανογεφυρών που μέσο όρο καλής λειτουργίας είχαν τα δυο χρόνια.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο συγκεκριμένος κύριος καθυστερούσε την προμήθεια των μηχανημάτων ώσπου κατάφερε να περάσει στο διαγωνισμό αυτούς που ήθελε.
Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τους λόγους που επικαλείται.
Καλό θα ήταν ο κ. Σαμαράς να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν ποιους έχει στα ψηλά κλιμάκια της ηγεσίας στη ΝΔ.
Τέλος καλό είναι να διαβάσετε το τεύχος 23 του περιοδικού HOTDOC προκειμένου να δείτε αυτούς τους πανταχού παρόντες σκιώδης λειτουργούς, ανάλογα με την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: