Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Πλακιωτάκης για ΟΛΠ - ΟΛΘ

Με αφορμή δημοσίευμα στο www.pireas2day.gr/ την 13/12/2011 που φιλοξενεί συνέντευξη του βουλευτή ΝΔ κ. Πλακιωτάκη, θα ήθελα να παραθέσω μερικά δικά μου σχόλια, αφού διαβάσετε τη συνέντευξη....

"Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα διατηρήσει το Δημόσιο την πλειοψηφία των μετοχών των ΟΛΠ και ΟΛΘ, τονίζει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης μετά από την συζήτηση, στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης, που κατέθεσε για «τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την αξιοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ».
Όπως έγραψε αναλυτικά το Pireas2day.gr στην διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε ιδιαίτερα η πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για εκποίηση ποσοστού μετοχών πέραν του 23% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ με ορίζοντα μάλιστα τους πρώτους μήνες του 2012.
«Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, προβλέπει καταρχήν αποκρατικοποίηση περίπου του 23% των ΟΛΠ και ΟΛΘ, καθώς και περαιτέρω πώληση του μετοχικού κεφαλαίου ή παραχώρηση “δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε θυγατρικές το 1ο τρίμηνο του 2012 με την είσοδο στρατηγικών επενδυτών”.
»Ωστόσο, δεν πήραμε καμιά απάντηση τόσο για τη διαδικασία, όσο και το χρονοδιάγραμμα. Δεν διασαφηνίστηκε καν αν υπάρχει ή όχι, η πρόθεση να κρατηθεί η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των δύο Οργανισμών», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η ισχυρή Εμπορική Ναυτιλία προϋποθέτει ορθή λιμενική πολιτική και ότι οι δημόσιες υποδομές πρέπει να αξιοποιηθούν, αλλά όχι να ξεπουληθούν, όσο- όσο. Προς αυτή την κατεύθυνση κληροδοτήθηκε Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο ύψους 3 δισ. ευρώ, το οποίο δυστυχώς ελάχιστα αξιοποιήθηκε
»Παράλληλα, παραδόθηκε το ιδιαίτερα πετυχημένο, στρατηγικά και οικονομικά, πρότυπο της Σύμβασης Παραχώρησης ΟΛΠ-Cosco, το οποίο, επίσης, δεν έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης, παρά το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, γεγονός που καταδεικνύει παντελή έλλειψη σχεδιασμού», επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, που κατέληξε λέγοντας ότι:
Γνώμονάς μας είναι η άμεση αξιοποίηση των υποδομών μας, όχι όμως η εκποίησή τους “αντί πινακίου φακής”».


Σχόλιο δικό μου:
Μας δουλεύει ο κ. Πλακιωτάκης;;;
Αυτός και το κόμμα του δεν είναι που παρέδωσε στεγνά την κερδοφόρα περιουσία του Ελληνικού λαού στην cosco, απαξιώνοντας καθημερινά το εναπομείναν λιμάνι με τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψαν για τη μη επέκταση του ΟΛΠ  ώστε να μη θιχτούν τα συμφέροντα των Κινέζων;;;

Αυτός δεν είναι (με τη βοήθεια εκ των έσω του ΟΛΠ) που κατέθεσε επερώτηση στη βουλή για το τετραχίλιαρο;;;

Συνάδελφοι, ευθύνες έχουν τα ληστρικά κόμματα εξουσίας, που με  την εναλλαγή των κυβερνήσεων και την ανικανότητα τους απαξίωσαν, διασπάθισαν και ξεπουλούν  την περιουσία του Ελληνικού Λαού, τα κερδοφόρα κεντρικά και περιφερειακά λιμάνια με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ!!!   Και αυτοί έχουν όνομα:

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – και ΛΑ.Ο.Σ

Τα κόμματα εξουσίας και οι συνδικαλιστικοί ταγάδες, υποστηρικτές και συνεργάτες τους προκειμένου να κρατήσουν ζεστές καρέκλες, μας κατάντησαν επαίτες!!!

Έχουν και αυτοί ευθύνη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: