Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Οι ΔΕΚΟ σήμερα κατέβασαν ρολά...

Πανελλαδική απεργία σήμερα για τις ΔΕΚΟ.
Στα χαρακώματα ρίχτηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στη βούληση της κυβέρνησης για καθολικό ξεπούλημα, της εθνικής περιουσίας.
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι για άλλη μια φορά χρησιμοποιώντας την ξύλινη διάλεκτο, είπαν αυτά που έπρεπε να πουν και εν συνεχεία ακολούθησε η πορεία προς το Σύνταγμα.
Για άλλη μια φορά στήθηκε ο διαχωρισμός μεταξύ της ΓΣΣΕ και του ΠΑΜΕ προσπαθώντας να κερδίσει ο καθένας τις μεγαλύτερες εντυπώσεις.

Δυναμικό παρόν έδωσαν για άλλη μια φορά οι πολύπαθοι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο στεγνό ξεπούλημα από την κυβέρνηση, που κάποτε ως αντιπολίτευση στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι να υποκλέψει τις ψήφους και να αναλάβει την εξουσία.
Οι έμποροι ελπίδας τότε ήταν αμείλικτοι κατά της τότε διακυβέρνησης από τη ΝΔ, και σήμερα όχι μόνο γύρισαν την πλάτη, αλλά  προβαίνουν σε κινήσεις που ακόμη και καθεστώτα δεν θα τολμούσαν να σκεφτούν!!!


Στη συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος παραβρέθηκε αντιπροσωπία από συναδέλφους του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που έδωσε δυναμικό παρόν.


Παραβρέθηκαν επίσης σωματεία συναδέλφων από το λιμάνι της Ελευσίνας, του Σκαραμαγκά, αλλά και άλλων Λιμανιών που βρίσκονται εν αναμονή εξελίξεων, καθώς και εργαζόμενοι από κάθε ΔΕΚΟ που βγήκε στο σφυρί!!!

Δυναμικό παρόν δόθηκε επίσης από τους Λιμενεργάτες του ΟΛΠ, που άφησαν το δικό τους μήνυμα στη συγκέντρωση και μεταγενέστερα στην πορεία που ακολούθησε...
Οι λιμενεργάτες αύριο συνεχίζουν την απεργία με παρουσία διαμαρτυρίας στον επιβατικό σταθμό, προκειμένου να γνωστοποιήσουν την αντίθεση και τις θέσεις του κλάδου τους, εκεί που πονάει την κυβέρνηση...
Στον τουρισμό και τη διεθνή εικόνα διασυρμού!
Η δε ΟΜΥΛΕ για αύριο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό...

Εδώ όμως έχω πολλές ενστάσεις όσον αφορά την ενότητα των εργαζομένων στον ΟΛΠ....
Δεν είναι κατάλληλη στιγμή, όμως έχω να πω κάτι προς κάθε κατεύθυνση:
Οι διαχωριστικές γραμμές και ότι μας χωρίζει στην εργασιακή καθημερινότητα, επιβάλλεται να το  ξεπεράσετε  τώρα   πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας!!!
Μεμψιμοιρίες και βεντετισμοί τους μόνους που εξυπηρετεί είναι την κυβέρνηση και τον ΟΛΠ.
Αρχηγικότητες και εγωκεντρισμούς αφήστε τα στην άκρη και με κοινή συνισταμένη προχωρήστε με ενιαία γραμμή.

Αντίπαλοι δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

Αν συμφωνούμε σε αυτό, ας επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν.

Σε όλα τα παραπάνω περιμένω απαντήσεις και όχι μισόλογα και αλληλοκατηγορίες...
Και φυσικά οι όποιες ενστάσεις από τους εμπλεκόμενους θα δημοσιοποιηθούν...
Παρακάτω θα παραθέσω ένα απόσπασμα από τη σημερινή πορεία...
Τα λιμάνια είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και όχι οικόπεδα προς πώληση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: