Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Video - Ατύχημα στη ΣΕΠ Μάιος 2010

Ένα χρόνο πριν και με αφορμή το προχθεσινό εργατικό συμβάν στη ΣΕΠ,  θα παραθέσω ένα video από το περσινό ατύχημα, στις 12 Μαΐου 2010.
Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω προς αποφυγή των ίδιων παραλείψεων και λαθών του παρελθόντος αλλά και προς γνώση κάθε αρμόδιου φορέα που έχει την ευθιξία να παρέμβει και να σταματήσει τα συνεχόμενα ατυχήματα από το χώρο του Λιμανιού.
Είναι απαράδεκτο μετά από ολιγοήμερη εκπαίδευση σε μηχανήματα που ούτε στα όνειρά τους δεν έχουν δει, να πιάνουν χειριστήρια στα χέρια τους και να τους ζητάνε παραγωγή όταν από το νόμο απαιτείτε 2 χρόνια εκπαίδευση δίπλα σε αδειούχο χειριστή.
Θα δείτε τη στιγμή που το νοσοκομειακό παραλαμβάνει τους τραυματισμένους συναδέλφους, όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά για να ευαισθητοποιηθούν ορισμένοι που με γνώμονα το κέρδος αδιαφορούν για τους νόμους ρίχνοντας στο στόμα του λύκου εργαζόμενους του μόχθου...

ΠΔ 31/90 άρθρο 4:
Κανείς δεν μπορεί να ασκεί επίβλεψη, ούτε να χειρίζεται .............. εάν δεν είναι εφοδιασμένος με αντίστοιχη άδεια μηχανοδηγού χειριστή που εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος!!!

Το παρακάτω video τραβήχτηκε από συνάδελφο που ήταν παρόν στο συμβάν, και μου παραχωρήθηκε η δυνατότητα να το προβάλλω σήμερα...
Δυστυχώς επειδή είναι από κινητό ίσως να μην έχει την καλή οπτική όμως είναι ένα από τα ελάχιστα ντοκουμέντα...Ευχαριστώ το συνάδελφο που μου το παραχώρησε αλλά και το συνάδελφο Θέμη για τις συμβουλές του στην ορθή αναπαραγωγή.
Δείτε το!!!ΥΣ: Όσον αφορά τους τραυματίες εργαζόμενους, ο ένας εκ των δύο βρίσκετε στην εντατική του νοσοκομείου METROPOLITAN.

Δεν υπάρχουν σχόλια: