Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Υπογράφτηκε η νέα επιχειρησιακή σύμβαση στην ΟΠΑΠ ΑΕ

Πέντε μήνες μετά την επιστολή-εντολή του υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προς τις εισηγμένες ΔΕΚΟ να περιορίσουν τις μισθοδοτικές δαπάνες στα πρότυπα των αλλαγών στο Δημόσιο, η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση, και μάλιστα σε κερδοφόρα εταιρία –τον ΟΠΑΠ με κέρδη 575,8 εκατ. ευρώ το 2010- είναι γεγονός

Την Τρίτη 17/5, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποφάσισε να δεχθεί την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, η οποία θα έχει 3 χρόνια διάρκεια (2011-2013), θα αφορά τους 240 εργαζομένους στη μητρική ΟΠΑΠ ΑΕ., και στην οποία ουσιαστικά προβλέπεται μεσοσταθμική μείωση αποδοχών της τάξεως του 14% και επαναφορά του προσωπικού στο καθεστώς της 8ωρης καθημερινής εργασίας (αντί 7,5 ωρών που ίσχυε από την είσοδο της εταιρίας στο Χ.Α.) χωρίς, βέβαια, προσαύξηση μισθού.
Η σύμβαση αφορά μόνο στο προσωπικό της μητρικής ΟΠΑΠ ΑΕ, καθώς οι 700 περίπου εργαζόμενοι στη θυγατρική ΟΠΑΠ Υπηρεσίες, απασχολούνταν ήδη με πολύ χειρότερο καθεστώς, όντας οι περισσότεροι πρώην ωρομίσθιοι και με ατομικές συμβάσεις εργασίας.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ? ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ
http://olpitis.blogspot.com/