Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ στην Κυβέρνηση.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, σε συνεδρίασή του, αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, με έναρξη μια εβδομάδα πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος ανήγγειλε δικαστικές προσφυγές για την κατοχύρωση της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της επιχείρησης. Επίσης, η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ πρότεινε να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 περίπου εκατ. που υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει από αυτήν.
Πέρα από την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των ευρημάτων του επίμαχου ελέγχου, ο κ. Φωτοπουλος έριξε ευθείες βολές κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του Φίλιππου Σαχινίδη. Παρουσίασε, μάλιστα, φωτογραφία, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να συμμετέχει σε παλαιότερη εισβολή των συνδικαλιστών στο ΔΣ της ΔΕΗ και τόνισε πως παλαιότερα στήριζαν τους συνδικαλιστές, ενώ τώρα τους χαρακτηρίζουν ανεύθυνους. Παράλληλα ανέφερε ότι το πόρισμα Ρακιντζή για τη ΓΕΝΟΠ έγινε κατά παραγγελία της τρόικας.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ότι αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού καθώς το μέλημα των ιδιωτών θα είναι η εξασφάλιση κερδοφορίας και όχι η κοινωνική πολιτική. Σήμερα, όπως είπε, η ΔΕΗ έχει το τρίτο φθηνότερο τιμολόγιο στην ΕΕ ενώ στις άλλες χώρες που έγιναν ιδιωτικοποιήσεις οι τιμές αυξήθηκαν μέχρι και στο διπλάσιο. Η ΓΕΝΟΠ προσφέρεται επίσης να παράσχει δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση, όσα περίπου αναμένονται τα έσοδα από την πώληση του 17 % των μετοχών της εταιρίας, προκειμένου να αποτρέψει την πώληση. Ο κ. Φωτόπουλος έκανε αυτοκριτική σχετικά με ορισμένες από τις δαπάνες της ΓΕΝΟΠ που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και καλύφθηκαν από τη ΔΕΗ, λέγοντας ότι ως συνδικάτο «δώσαμε δικαιώματα, κάναμε λάθη που πρέπει να διορθωθούν»Aυτό το άρθρο προέρχεται από το ΔΕΗΤΖΗΣ ΔΕΗ® http://deitzis.blogspot.com/2011/04/48.html#ixzz1Kx2c365J

Under Creative Commons License: Attribution

Δεν υπάρχουν σχόλια: