Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Οι μηχανοδηγοί υπέρ της απεργίας;;;;


Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις επ’ αόριστον; Όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον απεργιακό τους αγώνα, μέχρι τη δικαίωσή του. Από την απόφαση αυτή δεν θίγεται μόνο το δίκτυο διακίνησης εμπορευμάτων, αλλά και των επιβατηγών σιδηροδρόμων. Το αίτημά τους είναι η εξίσωση των μισθών προς τα επάνω: "Δεν μπορεί να αμείβεται ένας μόνιμος μηχανοδηγός με 2.900 ευρώ (μικτά) κι ένας που προσλαμβάνεται με σύμβαση περιορισμένου χρόνου να παίρνει για την ίδια εργασία 1900 ευρώ (μικτά).


Αυτό θα μάς γυρίσει στον εργασιακό μεσαίωνα", τόνισαν οι εκπρόσωποι του συνδικάτου τους. Είναι αλήθεια ότι αυτή η διαφορά αμοιβής των μονίμων με τους επί συμβάσει είναι προάγγελος κακών μηνυμάτων για τη μελλοντική απασχόληση των μηχανοδηγών και όχι μόνο. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα, όπου ξεκινώντας έτσι οι εργοδότες και σπάζοντας τις συβάσεις, κατέληξαν να πληρώνονται οι απασχολούμενοι με πολύ χαμηλό ωρομίσθιο σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα στη Γερμανία. Οι απολύσεις δε, είναι καθημερινές, ακόμα σε εκείνους που θεωρούνταν "βασικοί" στην εταιρία. Σήμερα δεν υπάρχει καμία σίγουρη θέση εργασίας!

kapistri.blogspot.com
 
Σχόλιο δικό μου....
Μακάρι και τα εντός Ελλάδος συνδικάτα να προασπίζονται έτσι τα συμφέροντα των εργαζομένων!!!
Δυστυχώς όμως εδώ οι κομματικές συντεχνίες δεν έχουν σταματημό!!

Παράδειγμα: Το ενυπόγραφο πρακτικό Συμφωνίας 7 σημείων!!!
 
Στη διεθνή ορολογία όταν ένα από τα μέρη δεν τηρεί τις συμφωνίες που υπογράφει, αυτόματος δεν είναι καταπάτηση των όρων, άρα ακύρωση στην πράξη και άρση του πρακτικού συμφωνίας;;;
Για να συνεχίζετε αυτή η καταπάτηση χωρίς να "ανοίγει ρουθούνι", με κορώνες τύπου "θα βάλουμε τα στήθη μας μπροστά" και "δεν θα περάσει" (όταν στην πράξη όλα περνάνε), μας ταΐζουν πολύ κουτόχορτο, αδερφάκι μου και εμείς το καταπίνουμε αμάσητο!!!
 
Μια διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας είναι ότι εδώ οι "βασικοί" (εννοώ αυτούς που ακόμη διαχειρίζονται το μέλλον μας αλλά και των οικογενειών μας, έχοντας πάρει παράταση χρόνου συνταξιοδότησης, όταν όλοι τρέχουν να συνταξιοδοτηθούν!!!) έχουν σίγουρη θέση εργασίας βιδωμένοι καλά στην καρέκλα τους....
Και δυστυχώς εμείς τους ανεχόμαστε ακόμα, μια και οι συνακόλουθοί του "τον παρακαλούν να παραμείνει" κατά τα λεγόμενά τους!!!
Δυστυχώς για μερικά μικρορουσφέτια ορισμένων που τρέχουν γονυπετής για χειροφίλημα στον αχυρένιο, ενώ αξιοκρατικά θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν ότι τους αξίζει, παρασύρουν και εμάς στην ολισθηρότητά τους.
Είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι για την κατάντια μας και κάποια στιγμή επιβάλλετε να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες....
 

1 σχόλιο:

KAPISTRI είπε...

Αγαπητέ Βασίλη,
δυστυχώς οι εργασιακές σχέσεις στη Γερμανία δεν είναι αυτές που βιώσαμε εμείς πριν από πολλά χρόνια. Από το 2000 και μετά έγιναν αισθητές οι παρεμβάσεις της εργοδοσίας για τη μείωση του ωρομισθίου. Με τους "ενοικιαζόμενους" εργάτες, υπαλλήλους και κάθε είδους απασχολούμενους, κατάφεραν να σε κάνουν άβουλο εργαλείο και να πηγαίνεις για δουλειά τις ώρες που θέλουν και όποτε θέλουν. Στην Ελλάδα, βέβαια, αυτά πέρασαν πολύ ευκολότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη κι έπεται συνέχεια!
Φιλικά