Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Έπιασε Ελληνικό Λιμάνι ένα από τα μεγαλύτερα καράβια του κόσμου!!!

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έδεσε κάβους στον εμπορευματικό σταθμό του ΣΕΜΠΟ ΟΛΠ το msc Bettina.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά πλοία ανά την υφήλιο!!!

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, στην κουβέρτα του πλοίου δίνατε να τοποθετηθούν 20 κοντέινερ σε κάθε bay (αμπάρι), ενώ μέχρι σήμερα τα καράβια που έπιαναν λιμάνι στον ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ, ήταν μέχρι 17 θέσεις ανά bay.

Ο λόγος που απέφευγαν το λιμάνι του Πειραιά είναι διότι μέχρι πριν μερικούς μήνες δεν υπήρχε γερανογέφυρα αναλόγου βεληνεκούς ώστε να εξυπηρετεί τέτοιου μεγέθους καράβια.

Από την 1/6/2010 που τοποθετήθηκαν οι γερανογέφυρες super post panamax, έχει τη δυνατότητα ο ΟΛΠ να ανταποκρίνεται επάξια και σε τέτοιου είδους προκλήσεις.

Εν όψη πιθανής υπογραφής σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ και MSC, το "τεστ εξυπηρέτησης" τέτοιου μεγέθους πλοίων, πέτυχε με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού οι εργαζόμενοι, χειριστές των γερανογεφυρών, των ΟΣΜΕ, των RMG και του Λιμενεργατικού προσωπικού, συνέβαλαν ώστε το αποτέλεσμα σε κάθε μια από τις 4 επανδρωμένες γερανογέφυρες είναι να πιάσουν από 180 με 200 κινήσεις κοντέινερ στην πρωινή βάρδια.
Επί συνόλου 1952 κινήσεων, που είχε για το λιμάνι του Πειραιά, θεωρείτε βέβαιο πως η παραμονή του πλοίου στο ΣΕΜΠΟ ΟΛΠ να είναι λιγότερες από 24 ώρες, κάτι που είναι δέλεαρ για την MSC.Το πλοίο επισκέφτηκε κλιμάκιο στελεχών της ΟΛΠ ΑΕ καθώς και πληθώρα διευθυντικών στελεχών.
 Παρουσιάστηκε σε δημοσιογράφους, και αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του πλοίου, αποχώρησαν στις 14:00.
Εν όψη μισθολογικών μειώσεων που προτίθεται να μας επιβάλει η κυβέρνηση, και προκειμένου να συμβάλουμε στην βιωσιμότητα αλλά και κερδοφορία του ΟΛΠ, εμείς ως εργαζόμενοι κάναμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να ανταποκριθούμε επάξια και να βγάλουμε ασπροπρόσωπο τον ΟΛΠ απέναντι στις εργασιακές προκλήσεις που προτίθεται να αναλάβει αλλά και απέναντι σε οποιαδήποτε εταιρία.

Θα εκτιμήσει ο ΟΛΠ τις προσπάθειές μας;;;Περιμένουμε εν αγωνίως τη στάση που θα κρατήσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων στη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Εμείς από την πλευρά μας, αποδεικνύουμε έμπρακτα την πρόθεσή μας και τη διάθεσή μας στην επανάκαμψη και πλήρη κερδοφορία του ΟΛΠ...

Περιμένουμε τη δική του στάση απέναντί μας...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΝΑ ΔΙΞΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΧΑΡΑΚΤΙΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΙ ΦΟΡΑ