Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε οικοδομή - Ερευνώνται τα αίτια...

Τραγικό θάνατο βρήκε χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στη Ραφήνα, την Δευτέρα. Ο 49χρονος Αθανάσιος Νάσιος υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν η μπούμα του γερανοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος, που χειριζόταν, πλησίασε εναέριους αγωγούς της ΔΕΗ.

Τη θλίψη της εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ υπηρεσιακοί παράγοντες από το ΚΕΠΕΚ Αν.Αττικής και Βορείου Αιγαίου έσπευσαν να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια και να συντάξουν την έκθεση αυτοψίας, η οποία θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.


«Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 49χρονου εργαζόμενου που σκοτώθηκε στη Ραφήνα, εκφράζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από τις αρμόδιες αρχές και από τη Δικαιοσύνη να αναζητήσουν τους πραγματικούς υπεύθυνους του νέου θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και να καταλογίσουν τις ευθύνες σε όσους τις έχουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται


Όντως η χρονιά μπήκε πολύ άσχημα!!!

Πρώτα από όλα και προς σεβασμό του άτυχου εκλιπόντα συναδέλφου εύχομαι από βάθος καρδιάς τα ποιο θερμά μου συλληπτήρια στους οικείους του..

Τα ακριβή αίτια θα τα διερευνήσουν οι αρμόδιοι, όμως δεν θα ήταν άσχημα να ρίξουμε μια ματιά από την πλευρά μας ως χειριστές....

Ελπίζω να μην περνάει ούτε σαν σκέψη από τους αρμόδιους ότι την ευθύνη την φέρει ο εκλιπών!!!

Ας μην ξεχνάμε πως είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα ανά την υφήλιο, τόσο για τους χειριστές όσο και για τους εργαζόμενους εργάτες που βρίσκονται στην υποστηρικτική ομάδα..
Ας μην ξεχνάμε πως απαιτείτε αμέριστη προσοχή προκειμένου να γίνουν όλες οι εργασίες με ασφάλεια αλλά και ειδικευμένου εργατικού υποστηρικτικού προσωπικού...
Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν να "παρακάμπτονται" ουσιώδη κανόνες ασφάλειας στο βωμό του κέρδους.
Ξέρω πως οι πιέσεις για "γρήγορα να τελειώνουμε" πολλές φορές αποβαίνει μοιραία.
Ξέρω πως οι πνευματικές πιέσεις, ο εσωτερικός φόβος για απόλυση σε περίπτωση μη αποπεράτωσης της εργασίας, ακόμη και ο εγωκεντρισμός "θα τα καταφέρω", αλλά και η συγκριτική λεκτική τοποθέτηση του κάθε άσχετου και ανίδεου ότι "ο άλλος που ήταν την άλλη φορά το έκανε, εσύ γιατί όχι;;;" αλλά ακόμη κι αν στο παρελθόν μας έχει ξανασυμβεί παρόμοια εργασία, ας μην ξεχνάμε πως "η στάμνα πολλές φορές θα πάει για νερό, αλλά μια φορά θα σπάσει..."

Αναρωτηθείτε....
Αν από τη μια μεριά της ζυγαριάς βάλτε όλα τα παραπάνω, και από την άλλη την οικογένεια που μας περιμένει, πιο είναι πολυτιμότερο;;;
Πιθανόν (το εύχομαι ολόψυχα αλλά δεν αρκεί αυτό) να μη γίνει  ποτέ όμως.....
Αξίζει τον κόπο το ρίσκο;;

Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά και ας γίνομαι γραφικός...

Επιλέξαμε ένα επάγγελμα με τεράστιες ευθύνες, κάτω από ασυνήθιστες, αντίξοες αλλά και επικίνδυνες συνθήκες....

Άσχετα με το τι επικαλείται ο εκάστοτε καρεκλοκένταυρος γραφειοκράτης!!!

Άσχετα με το τι λέει ο κάθε ξερόλας κυβερνητικός παράγοντας!!!

Άσχετα με τις εκ των υστέρων ενέργειες!!!

Οφείλουμε στις οικογένειές μας αλλά και στον εαυτό μας να επιστρέφουμε σώοι και αβλαβείς στο σπίτι μας

Η δε πολιτεία Οφείλει  να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται, ώστε να σταματήσει ο άδικος ποταμός αίματος!!! 

Επίσης Οφείλει να σεβαστεί το γεγονός ότι στην ανοικοδόμηση της Ελλάδας πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν, έχουν και θα έχουν οι χειριστές μηχανημάτων!!!


Επιβάλλετε και οφείλει να σταματήσει άμεσα τον αποχαρακτηρισμό μας από τα βαρέα και ανθυγιεινά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: