Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Δημοσίευμα από το attiki.elinyae.gr

Πολύ χρήσιμο το άρθρο που ακολουθεί, αναρτημένο από το http://osha.europa.eu διαμέσου του http://attiki.elinyae.gr/ που πρωτοπορεί πάντα στην ενημέρωση, όσον αφορά την ασφάλεια και τους κινδύνους στην εργασία.
Χρήσιμα και απαραίτητα για το χώρο μας νομίζω πως είναι τα τμήματα, μέρος του άρθρου παρακάτω


Συντήρηση


Η τακτική συντήρηση είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας του εξοπλισμού, των μηχανημάτων και του χώρου εργασίας. Η ελλιπής ή ανεπαρκής συντήρηση μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις, ατυχήματα και προβλήματα υγείας. Η συντήρηση είναι μια δραστηριότητα υψηλού κινδύνου. Κάποιοι κίνδυνοι απορρέουν από την ίδια τη φύση της εργασίας.
Η συντήρηση διενεργείται σε όλους τους τομείς και τους χώρους εργασίας. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι που εκτελούν εργασίες συντήρησης είναι πιθανόν να εκτίθενται περισσότερο από άλλους εργαζόμενους σε διάφορους κινδύνους.

...............................................................................................................................................................

Ένα άλλο πολύ σημαντικό τμήμα της δημοσίευσης είναι:

"Η συντήρηση είναι σημαντική για τη διασφάλιση βιώσιμης παραγωγικότητας, την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Έχει, όμως, επιπτώσεις στην επαγγελματική ασφάλεια και υγεία.


Πρώτον, η καλή συντήρηση είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας των μηχανημάτων και του χώρου εργασίας.
Δεύτερον, η ίδια η συντήρηση είναι δραστηριότητα υψηλού κινδύνου και πρέπει να εκτελείται με ασφάλεια, με κατάλληλη προστασία τόσο των εργαζομένων που εκτελούν εργασίες συντήρησης όσο και των λοιπών ατόμων που είναι παρόντες στον χώρο εργασίας."

Όλο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε (ΕΔΩ)

Είναι πολύ χρήσιμο και καλό είναι να διαβάσετε όλο το δημοσίευμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: