Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ.... ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ!!!

Όλοι στο πανελλήνιο γνωρίζουν για την περιβόητη προβλήτα Ι του Πειραιά, που κατασκευάζεται πυρετωδώς στο Ν.Ικόνιο στο ΣΕΜΠΟ...
Όλοι γνωρίζουν ότι επενδύθηκαν τεράστια κονδύλια -και καλώς επενδύθηκαν προκειμένου το λιμάνι του Πειραιά να είναι ανταγωνιστικό σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο- για την κατασκευή ενός αξιόπιστου σταθμού εμπορευματοκιβωτίων...
Μέχρι εδώ καλά και μπράβο τους...
Η απερχόμενη Διοίκηση με εντατικούς ρυθμούς κατάφερε να μισοτελειώσει ένα τεράστιο έργο για την ανάπτυξη του λιμανιού. Δεν θα υπεισέλθω στο αν πήραν νόμιμη ή παράνομη προμήθεια ορισμένοι, διότι αυτά γίνονται εν κρυπτό και κάτω από το τραπέζι, (αν όμως είχα στοιχεία να είστε σίγουροι πως δεν θα δίσταζα να τα βγάλω).
Η ένστασή μου όμως είναι στο: ΤΙ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!
Μήν ξεχνάτε πως η προβλήτα που κατασκευάζεται θα φιλοξενήσει 1.000.000 conex σε βάρος μερικά εκατομμύρια τόνους...
Ήδη η υπό κατασκευή νέα προβλήτα έχει πάθει κάκωση και μόνο με την τοποθέτηση του μηχανολογικού εξοπλισμού... Αυτό θα ήταν κάτι "φυσιολογικό" άν δεν έπεφτε στην αντίληψή μου η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ!!!


Παρακάτω θα δείτε τι εννοώ αλλά ρίξτε μια ματιά στη παραπάνω εικόνα και επικεντρωθείτε στον οπλισμό που βάζουν προκειμένου να κρατήσει το τσιμέντο και να μην σκάσει, μετατοπιστεί, θρυμματιστεί....

Να σημειώσω εδώ πως σύμφωνα με στατικούς μηχανικούς ο οπλισμός και το σίδερο έπρεπε να έχει διατομή από 18 έως20 χιλιοστά προκειμένου να έχει πλήρη αντοχή σε απόσταση 5 εκατοστών το ένα από το άλλο (κάτι που εδώ ΔΕΝ βλέπουμε!!!)
Δείτε τώρα την απάτη!!! Ενώ ξεκινά ο οπλισμός με μηδαμινή αρχή αλλά με σίδερα όπως βλέπετε σαφέστατα κατώτερου διαμετρήματος, η συνέχεια όμως είναι τελείως απίστευτη!!!
Εδώ οι εργασίες κατά την ώρα εκτέλεσης της εργασίας τους αλλά μην επικεντρωθείτε τόσο εκεί.....
ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΟ ΟΕΟOOO????

ΣΕ ΠΟΙΟΥ ΤΗ ΒΙΛΑ ΜΕΤΑΚΟΜΗΣΕ Ο ΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΠΗΓΑΝ ΤΑ "ΤΟΥΒΛΑ" ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ EURO ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΥ???
Ο Πρόεδρος και διευθύνων του ΟΛΠ ΑΕ είναι ενήμερος για το τι προβλήτα θα παραλάβει???
Κι αν ναι, προτίθεται να υποβάλει μηνύσεις στην κατασκευαστική εταιρία ή θέλει πάση δυνάμει η λειτουργεία του νέου προβλήτα να γίνει το συντομότερο δυνατόν αδιαφορώντας για τις κακοτεχνίες και την ασφάλεια του νέου προβλήτα???
Να μην ξεχνά πως για την παραλαβή αποπεράτωσης φέρει ευθύνη όπως και η αρμόδια Διευ/νση έργων που έχει την εποπτεία κατασκευής!!!!Δεν υπάρχουν σχόλια: