Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Υπό τη σκια της κρίσης ξεκίνησε η συνδιάσκεψη για διεκδήκηση ΣΣΕ της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανημάτων


Κάτω από την ασφυκτική πίεση της διεθνούς κρίσης, πραγματοποιήθηκε η 5η κατά σειρά συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανημάτων Έργων, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Θέματα της συνδιάσκεψης ήταν: 1. Προτάσεις για την κατάρτιση διεκδίκησης της Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και 2. Ασφάλεια και Υγεία στους χώρους δουλειάς.

Ένα εντελώς δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι η κατάθεση προτάσεων για το νέο πλαίσιο διεκδικήσεων από την ομοσπονδία της νέας ΣΣΕ.

Παραβρέθηκαν τα Δ.Σ.  πρωτοβάθμιων σωματείων από  την Ελευσίνα που ήταν και διοργανωτής της συνδιάσκεψης, την Θήβα, την Αθήνα, τον Πειραιά  (του οποίου εισηγητής ήμουν εγώ) , την Πάτρα, την Κόρινθο, την Σπάρτη και το διεκδικητικό πλαίσιο που τέθηκε ήταν πέρα από την  δραχμική αύξηση, κατάρτιση θεσμικών αιτημάτων αλλά και προβλημάτων του κλάδου.


Πολλοί οι εισηγητές και αρκετά αξιόλογες οι απαιτήσεις που τέθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους όσον αφορά τις προτάσεις, που καλείτε στο μέτρο του δυνατού να υλοποιήσει το δευτεροβάθμιο εκτελεστικό όργανο. Δεν θα επεκταθώ σε συγκεκριμενοποίηση για ευνόητους λόγους, όμως θα αναφερθώ στις ΑΨΟΓΕΣ δημοκρατικές διαδικασίες που διακατέχουν το χώρο!!!
Ως θέμα δεύτερης ενότητας της συνδιάσκεψης ήταν υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία...
Προσκεκλημένοι μεταξύ άλλων ήταν: εκ μέρους της ΓΣΣΕ ο κ. Ανδρέας Κολλάτος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, ο επιθεωρητής εργασίας στο τμήμα Ελευσίνας, ειδικευμένη ομάδα από ΕΛΙΝΥΑΕ μεταξύ αυτών γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας.Διεξήχθη μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ενημέρωση με ερωτήσεις καθημερινότητας που αντιμετώπισαν στους χώρους εργασίας τους οι συνάδελφοι και πήραν απαντήσεις στα καυτά θέματα που τους ενδιέφεραν και ήταν τρόπος ζωής στην καθημερινότητά τους.

Μακάρι να γινότανε τέτοιες ημερίδες και σε άλλους χώρους υψηλής επικινδυνότητας όπως είναι και το λιμάνι!!! Σίγουρα τα συμπεράσματα και τα μέτρα ασφαλείας θα ήταν καταλυτικά στην αντιμετώπιση των καθημερινών κινδύνων!!! Στελέχη ικανότατα με πανελλαδική εμβέλεια όπως ο τεχνικός Ασφαλείας Τρογάδας Θωμάς υπάρχουν, αλλά παραμένουν εγκλωβισμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν, μια και τα γρανάζια του κομματικού μηχανισμού λειτουργούν υπέρ της ασυδοσίας και της παρανομίας και παραγκωνισμένοι από τη συνδικαλιστική συντεχνία δεν έχουν κανένα στήριγμα.
Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν για το καλό όλων μας....

Εύγε στους διοργανωτές και συγχαρητήρια στον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: