Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...

 Κυριακάτικο πρωινό ξύπνημα.. Πρωινό καφεδάκι και μια σκεπτικιστική αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, γύρισαν τις σκέψεις σε ετεροχρονισμένες αναμνήσεις από την εποχή που όλοι (λέμε τώρα) οι εργαζόμενοι είχαμε κοινούς στόχους, οράματα, αγανακτισμένη οργή, "φίλους" και αντιπροσώπευση στην κοινοβουλευτική εξουσία, εκδηλώσεις όπως αυτή στην πλατεία Κοραή στο δημαρχείο Πειραιά με συναυλία συμπαράστασης του Μανώλη Μητσιά, με αρκετούς προσκεκλημένους που ΤΟΤΕ ευχαρίστως παραβρίσκονταν αρκεί να ήταν ενάντια στην τότε πολιτική εξουσία, προκειμένου να συμπαρασταθούν (να μαζέψουν ότι ψηφαλάκια μπορούσαν με αντίτιμο την καλλιέργεια της ελπίδας).

Όμορφες στιγμές που καλλιεργούσαν μια θετική ουτοπία πως όλα θα πάνε καλά... Πιστέψαμε τους "υπεύθυνους" καθοδηγητές μας δίνοντάς τους δύναμη συμμετοχικότητας 100%!!! Θεωρούσαμε αυτονόητο πως η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ήταν η ανατροπή του σχεδίου ξεπουλήματος!!!

ΌΛΩΝ;;;;;

 Αποδείχτηκε περίτρανα πως η "πάγια θέση" ήταν μόνο δικός μας αυτοσκοπός και ανυποχώρητη θέση ρομαντικών ιδεαλιστών, ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου, αυτών που συνέβαλλαν και ήταν οι θεμέλιοι πυλώνες για να κάνουν το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά ένα από τα πιο αξιόπιστα της Ευρώπης!!! Ποιο είναι το τίμημα που κέρδισαν εμπιστευόμενοι τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς ΤΑΓΑΔΕΣ;;;

Σήμερα, μετά από "αδιαπραγμάτευτες" (ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ) διαπραγματεύσεις, σταμάτησαν να μιλάνε για ξεπούλημα βαφτίζοντάς το "επαναδιαπραγμάτευση", μπαίνοντας στη σκακιέρα του παζαριού "όχι 6 αλλά 8 χρόνια εθελουσίας, λες και το μόνο μας μέλημα, η ατελέσφορη απεργία που μας οδήγησαν και η παράδοσή μας με τη συμφωνία της εργασιακής ειρήνης, ήταν να κερδίσουμε 2 χρόνια εθελουσίας!!!!"

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΕ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ!!!

Δεν θα ανεχτούμε άλλον εμπαιγμό και κοροϊδία με παιχνίδια στις πλάτες μας προκειμένου να σκαρφαλώσετε στους θώκους της εξουσίας εσείς!!!

Υποθηκέψατε ήδη χίλιες οικογένειες και τους παραδίδετε βορά στην επέλαση των κατασχέσεων των τραπεζών!!!

Παρεμπιπτόντως....

ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ κάποιων ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ για τη μεθόδευση και τα λάθη τακτικής που ακολουθήσατε!!!

Ζητάμε πολλά εεε;;;;

Το ξέρω "αγαπητοί" μου....

Που να βρεθεί η ευθιξία και ο αυτοσεβασμός, για την ανάληψη των ευθυνών;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια: