Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Η πανδημία καλπάζει και στη χώρα μας και οι κατέχοντες εξουσία σφυρίζουν από........ Αδιάφορα έως κλέφτικα!!!

Μπόρα είναι θα περάσει!!! Φράσεις μεγάλων αντρών.....
Αυτό σκέφτονται οι εντεταλμένοι της κυβέρνησης, ασκούντες διοίκηση προς το βέλτιστο δημόσιο συμφέρον!!!!
Εργάζονται σκληρά, αδυσώπητα, ανελέητα και ασταμάτητα για μας -χωρίς εμάς φυσικά, μη ζητάμε και πολλά- ώστε να κρατήσουν την επερχόμενη πανδημία υπό έλεγχο!!!!
Μόνο που ξέχασαν πως ο πραγματικός ανασταλτικός παράγοντας είναι η πρόληψη!!!
Μόνο που ξέχασαν πώς η μεγαλύτερη θαλάσσια πύλη εισόδου, το λιμάνι του Πειραιά που καθημερινά αποβιβάζονται και επιβιβάζονται χιλιάδες αλλοδαποί τουρίστες, περνάνε ανεξέλικτα, ΧΩΡΊΣ τους στοιχειώδους κανόνες πρόληψης!!!!
Μόνο που ξέχασαν πως ένας τεράστιος όγκος τουριστών θα εμπλακεί μαζί μας, στην καθημερινότητά μας και όταν φύγει θα είναι πιθανόν πια πολύ αργά!!!!
Μόνο που ξέχασαν πως προκειμένου να κρατήσουν αλώβητο των πυλώνα της οικονομίας μας, τη βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας, με το ρητό "πρέπει να δείξουμε ένα ασφαλές κοινωνικό πρόσωπο", αδιαφορώντας αν μελλοντικά υπάρξουν θύματα -εξάλλου τι πειράζει αν υπάρξουν και ορισμένες ασύμμετρες απώλειες προκειμένου να διασφαλιστεί οικονομικό κέρδος- ΞΈΧΑΣΑΝ να βάλουν τις στοιχειώδες επονομαζόμενες Θερμικές κάμερες αναγνώρισης της γρίπης τόσο στον επιβατικό όσο και στον εμπορικό σταθμό του Πειραιά!!!!
Μόνο που ξέχασαν να πάρουν μέτρα ασφαλείας για τους συναδέλφους εργαζόμενους που βρίσκονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου, μια που επιβάλλεται να βρίσκονται ανάμεσα στους επιβάτες - τουρίστες αλλά και στα πληρώματα!!!
Μα καλά, είναι τόσο υψηλό το κόστος αγοράς τέτοιων θερμικών καμερών, ώστε να βάζουν τους εργαζόμενους σε τόσο μεγάλο ρίσκο και κίνδυνο, αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας να μπούνε πιθανότατα σε περιπέτειες υγείας?
Ευθύνες έχουν συγκεκριμένοι και όχι αόριστα¨"υπάρχουν ευθύνες"!!!
Τι κάνουν τα σωματεία προκειμένου να διαφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των μελών τους?
Τι κάνει η Διοίκηση του ΟΛΠ ώστε να διαφυλάξει τους εργαζόμενους του?
Αρκείται στην τακτική "πως οι θερμικές κάμερες δεν είναι απαραίτητες μια και ελέγχονται οι επιβαίνοντες από το καράβι"? Τα καράβια δείχνουν υπευθυνότητα απέναντι στη νόσο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μα στα καράβια του εμπορικού λιμένα που ΔΕΝ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΈΛΕΓΧΟΣ εντός η εκτός του πλοίου, πως μπορεί να διασφαλιστεί η μη εξάπλωση τη στιγμή που τα πληρώματα μπαινοβγαίνουν παντελώς ανεξέλεγκτα όχι μόνο στα καράβια αλλά στα super market και στην ευρύτερη αγορά?
Πού είναι η δική σας υπευθυνότητα κύριοι της Διοίκησης?
Τι κάνει η Πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ???
Τι κάνει το Υπουργείο Υγείας???
Μα καλά, κανένας δεν βρέθηκε να τους τραβήξει το αυτί?
Το μόνο που τους ένοιαζε ως διοικούντες δηλαδή είναι να ξεπουλήσουν ότι τόσα χρόνια με ιδρώτα και αίμα, σύσσωμοι εργαζόμενοι και Διοικήσεις κατάφεραν και δημιούργησαν ένα στολίδι στη μεσόγειο?
Αυτοί δεν είναι απλά ανίκανοι, αλλά ΆΚΡΩΣ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ!!!
Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να πάνε σπίτια τους????

Δεν υπάρχουν σχόλια: