Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

Δηλαδή τώρα πρέπει να πανιγυρίζουμε για την υπογραφή της Σύμβασης???

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δ.Σ του σωματείου μας (αφού σφραγίστηκε η συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ και ΟΜΥΛΕ και έπεσαν οι χειραψίες για το κλείσιμο της Συμφωνίας) ήρθαν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας του προεδρείου ως "Δαφνοστεφανομένοι Ηγέτες που πέτυχαν μια ασύλληπτη συμφωνία με τον ΟΛΠ" να μας ενημερώσουν για το τι "διεκδικούσαμε" (εν αγνοία μας φυσικά μια και ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν τις προτάσεις μας), να πανηγυρίσουν την τελική υπογραφή της σύμβασης.

Αναλυτικότερα, μετά την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς εργασίας και έχοντας χάσει με δική τους ευθύνη τον μάταιο αγώνα που βάφτισαν ως "πόλεμο μέχρι τελικής πτώσης", δημοσίευσαν το επίτευγμά τους:
1. για το 2008 γενναία αύξηση 5% και 18% στο επίδομα επαγγελματικής κατάρτισης


2. για το 2009 ασύλληπτη αύξηση 4% και 15% στο επίδομα επαγγελματικής κατάρτισης


3. Ένταξη των νέων εργαζομένων από 1/7/2009 στη δική μας επιχειρησιακή σύμβαση...


Εδώ χρειάζεται προσεκτική προσέγγιση για 2 λόγους...


α) Τι θα γίνει με το δικαστήριο που ούτως η άλλως θα τελείωνε υπέρ των συναδέλφων μια και η υπουργική ρύθμιση ήταν αντισυνταγματική? θα αναιρεθούν οι αγωγές? κι αν ναι γιατί να μην έχει αναδρομική ισχύ από την ημέρα που προσλήφθηκαν?


β) Αφού εντάσσονται από 1/7/09 Γιατί το επίδομα επαγγελματικής κατάρτισης να δοθεί στους νέους συναδέλφους από 1/12/09 κατά 75% και από 1/4/10 το 100% του επιδόματος?


Μέχρι τότε δεν θα δουλεύουν στο λιμάνι κάνοντας την ίδια δουλειά με εμάς αμειβόμενοι όπως εμείς????????
Που είναι η θεσμική παρακαταθήκη που θα μας αφήσει σαν όπλο και κληρονομιά ο παντοδύναμος πρόεδρος του ΕΧΤΥ????

Που είναι τα θεσμικά ζητήματα όπως είναι η υπαγωγή των συναδέλφων που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στην υποκατηγορία ΔΕ3????

Ως πότε το νυχτερινό θα το πληρωνόμαστε παράνομα με 20% ενώ ο νόμος ορίζει 25%???

Ως πότε την υπερορία θα τη δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί???

Θα μας αναγκάσουν να μπούμε και πάλι στη διαδικασία να το διεκδικήσουμε δικαστικά μια και οι καρεκλοκένταυροι δε λένε να συμμορφωθούν?

Πόσο ωφέλιμο κέρδος είχαμε από την υπογραφή της Σύμβασης σε σχέση με το ξεπούλημα του ΣΕΜΠΟ???

Οι 15μήνες κινητοποιήσεις απέφεραν κέρδος στους εργαζόμενους 5% για το 2008 και 4% για το 2009????

Τόσο στοίχισε η πολυπόθητη εργασιακή ειρήνη???


Αυτή είναι η ΆΛΛΗ μορφή κινητοποιήσεων που με τόσο πάθος και θέρμη υποστήριξε το συνεργαζόμενο προεδρείο ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο σωματείο μας αλλά και στην ΟΜΥΛΕ????Αλήθεια, τι γίνετε με τα 3000€, ρουσφετοδάνεια της Διοίκησης του ΟΛΠ προς τους εργαζόμενους????

Τέλειωσε και το δεύτερο πακέτο στήριξης και ακόμη να δοθούν σε αυτούς που κατέθεσαν με αρχαιότερο αριθμό πρωτοκόλλου, δίνοντας προτεραιότητα και πάλι στην "παράγκα σας"!!!!

Ακόμη από το καστράκι περνούν οι ψηφοφόροι σας για να τους κάνετε την αίτηση, να την προωθήσετε με τις ευλογίες του παντοδύναμου, αφού πρώτα φυσικά σας κάνουν τεμενάδες και φιλήσουν κατουρημένες ποδιές???

Κατά τα άλλα λειτουργείτε σύμφωνα με το καταστατικό, προασπίζοντας τα συμφέροντα όλων αδιακρίτως των εργαζομένων!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: